ОСТАННІ НОВИНИ

Як підприємцям отримати пільги на сплату податку: роз’яснення

Ольга Денисяка

|

У відділі ділових індустрій роз’яснили як платники 1 і 2 групи можуть отримати пільгу зі сплати Єдиного податку. Так, підприємці, які припинили діяльність під час карантину, можуть звернутись в державну податкову службу за місцем своєї податкової реєстрації з заявою довільної форми. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Пільга зі сплати єдиного податку за період з 1 до 30 квітня надається платникам єдиного податку 1 та 2 груп, які впродовж цього періоду не здійснювали діяльність.

Для отримання можливості застосовувати надану пільгу платникам Єдиного податку 1 чи 2 групи слід звернутись в державну податкову службу за місцем своєї податкової реєстрації з заявою довільної форми.

В заяві слід зазначити:

  • вид підприємницької діяльності;
  • місце здійснення підприємницької діяльності;
  • стислу інформацію щодо причин призупинення діяльності.

До заяви слід долучити документи, які підтверджують факт призупинення діяльності в квітні поточного року: завірену копію книги обліку доходів і витрат, виписку з банківського рахунку за звітний період тощо.

« Платники Єдиного податку мають змогу подати таку заяву до 30 червня. Відповідно до закону платники податку до 31 травня звільняються від штрафів та пені за несвоєчасну сплату Єдиного податку. Відтак підприємці, які не отримували доходу у квітні, можуть подати заяву на отримання пільги зі сплати Єдиного податку вже після завершення квітня. У такому випадку не обов’язково попередньо сплачувати Єдиний податок за цей період»,  – зазначають у відділі ділових індустрій.

Як писав Львівський портал, карантин в Україні запровадили ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Із 6 квітня уряд ввів суворі нововведення у правила карантину. Зокрема, Кабмін посилив заходи попередження розповсюдження коронавірусної хвороби. Список додаткових обмежень – за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *