ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ порахували, скільки українців можуть захворіти на коронавірус

Вероніка Рой

|

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що зараз Україна йде за сценарієм, за яким у період спалаху коронавірусної хвороби буде інфіковано не більше 2% населення. Про це йдеться у повідомленні МОЗ в Telegram.

 

За словами заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, цей оптимістичний сценарій є можливим завдяки вжитим превентивним заходам.

«За нашими розрахунками, при 2% інфікованого населення наша система охорони здоров’я безболісно впорається з тією кількістю хворих, які будуть доправлені у відділення інтенсивної терапії. Якщо ж буде 10% і більше, то можливий колапс медичної системи, – якщо ми не розтягнемо ці 10% у часі», – сказав Віктор Ляшко.

Втім у МОЗ зазначають, що поки що очікується суттєве зростання кількості виявлених випадків коронавірусної хвороби. Цьому буде сприяти зміна алгоритмів тестування, оскільки відтепер в Україні тестують усіх хворих на пневмонію, всіх людей з гарячкою і всіх контактних осіб.

У міністерстві також додають, що Україні вдасться суттєво стримати поширення коронавірусної хвороби, якщо громадяни будуть дотримуватись карантинних обмежень та залишатимуться вдома, в тому числі і на Великодні свята, не підуть до церкви чи в гості.

Зазначимо, пік захворювання на коронавірус в Україні прогнозують на 14-15 квітня, тобто напередодні Великодня. Саме тому українців закликають на свята залишатися вдома та стежити за богослужінням за допомогою онлайн-трансляцій. Раніше ми інформували, як Україна святкуватиме Великдень в умовах карантину, читайте за цим посиланням.

Втім у Львові на Вербну неділю, 12 квітня, незважаючи на заклики священнослужителів різних конфесій дивитись онлайн-богослужіння та освячувати вербу свяченою водою вдома, частина мешканців міста все-таки прийшла у храми міста, аби помолитися і посвятити базьку.

Як писав Львівський портал, станом на ранок 12 квітня в Україні діагноз «коронавірус» підтвердився у 2777 людей. Лідер за захворюваністю є Чернівецька область, далі йде Київ. На Львівщині офіційно зафіксували 111 хворих на COVID-19, серед них є 5 смертельних випадків. Також вже шестеро людей одужали.

До слова, за порушення коронавірусного карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *