ОСТАННІ НОВИНИ

Попри заклики залишатись вдома частина львів’ян прийшла до церкви освячувати вербу

Наталя Дуляба

|

Незважаючи на заклики священнослужителів різних конфесій дивитись онлайн-богослужіння та освячувати вербу свяченою водою вдома, частина львів’ян все-таки прийшла у храми міста, аби помолитися і посвятити базьку. При цьому люди стояли надворі та дотримувались дистанції одне між одним під наглядом поліції. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Про те, що сьогодні, у Вербну неділю, відбувається у храмах Львова на своїй сторінці у Facebook написав директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко. Він опублікував світлини, на яких видно, що до різних церков міста все одно прийшли деякі львів’яни, які не захотіли залишитись вдома і дивитись онлайн-трансляції богослужінь.

Люди стоять надворі і при цьому дотримуються рекомендованої дистанції у 2 м. За тим, аби віряни її не порушували, стежить поліція.

«Так сьогодні виглядають площі храмів станом на 11:15 год. Дякую тобі, свідомий і безпечний Львове! Дотримуватися соціальної дистанції біля кожного з храмів допомагає поліція», – написав Євген Бойко.

собор святого Юра
Гарнізонний храм
церква святого Андрія
церква святого великомученика Георгія УПЦ МП
церква Анни
костел Ольги і Єлизавети

Водночас були сьогодні й деякі церкви, біля яких надворі майже не було вірян.

Успенська церква

Нагадаємо, і ПЦУ, і УГКЦ закликали українців на Вербну неділю і Великдень залишатися вдома і дивитися онлайн-трансляції святкових богослужінь. Щодо освячення верби, пасок та інших продуктів, то віряни можуть робити це власноруч за допомогою свяченої води.

Однак якщо хтось захоче прийти до церкви, то потрапити всередину він не зможе, натомість доведеться стояти на вулиці і при цьому дотримуватись відстані 2 м одне від одного. За цим, а також за тим, аби біля храмів не було масового скупчення людей, стежитиме поліція. Всі деталі щодо того, як Україна святкуватиме Великдень в умовах карантину, читайте за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, станом на ранок 12 квітня в Україні діагноз «коронавірус» підтвердився у 2777 людей. Лідер за захворюваністю є Чернівецька область, далі йде Київ. На Львівщині офіційно зафіксували 111 хворих на COVID-19.

За порушення коронавірусного карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

Фото: Євген Бойко, Василь Корпан

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *