ОСТАННІ НОВИНИ

За тиждень в Україні на грип та ГРВІ захворіли понад 100 тисяч людей

Вероніка Рой

|

За тиждень, з 30 березня по 5 квітня, в Україні на грип та ГРВІ захворіли 105 116 людей. Із числа захворілих майже 40% — діти. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Центру громадського здоров’я.

 

За тиждень від ускладнень внаслідок грипу одна людина померла.

Зазначається, що інтенсивний показник захворюваності становив 274,9 на 100 000 населення, що на 42% менше епідемічного порога по Україні.

За результатами лабораторного дослідження методом полімеразної ланцюгової реакції у 3 із 17 зразків матеріалів визначено віруси грипу: 2 – типу А(Н1)pdm09, 1 –  типу B.

Також за сім днів проти грипу вакцинувалися п’ятеро людей. З початку епідемічного сезону щеплення зробили 238 019 осіб. Жоден померлий від грипу впродовж цього сезону не мав щеплення.

Натисніть на зображення для його збільшення

Зазначимо, із початку епідсезону на Львівщині від грипу померло четверо людей. Першою на початку лютого від ускладнень померла 66-річна жінка. Також жертвами грипу стали 64-річна жінка, 78-річний чоловік, а також 30-річний чоловік. В загального по Україні від початку епідсезону від грипу померли 54 людини.

Четверо захворілих звернулись за медичною допомогою на 3-4 день захворювання. Стан міг ускладнитися через наявність супутніх захворювань – цукрового діабету, хвороб серцево-судинної системи та нирок. В усіх випадках лабораторно підтверджений вірус грипу типу А.

Як писав Львівський портал, наприкінці жовтня у Львівській області зареєстрували першого хворого на грип Н3N2.

Протягом епідсезону 2019/2020 в Україні циркулюють чотири штами грипу. Детальніше про те, як захиститися від грипу та ГРВІ, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *