ОСТАННІ НОВИНИ

Позитивні експрес-тести на коронавірус отримало ще двоє львів’ян

Андрій Котенський

|

За добу 9 квітня у Львові експрес-тести, які дають підозру на коронавірус, зробили ще 605 особам. З них двом особам тест дав позитивний результат, тож у них відібрали матеріал для ПЛР-діагностики. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

За даними міського управлінні охорони здоров’я, вчора протестовано 605 осіб. З них: 474 — медичні працівники (в 1 виявили підозру); 39 — пацієнти з пневмонією (в усіх — результат негативний); 13 — вагітні жінки (в усіх — результат негативний); 79 працівників різних об’єктів міста (в 1 виявили підозру).

Від минулого тижня у Львові експрес-тестами на коронавірус протестували близько 3100 осіб — водіїв, соціальних працівників, пацієнтів львівських лікарень із пневмонією або ГРЗ, медичних працівників, вагітних жінок та працівників ринку «Шувар» тощо. За результатами експрес-тестувань, підозру виявили в 34 осіб. Водночас, у лабораторіях міста ПЛР-тести за чотири доби (6−9 квітня) зробили 387 хворим з підозрою на коронавірус, з них у 53 випадках діагноз підтвердився.

Як відомо, станом на 10 квітня у Львівській області коронавірус лабораторно підтвердили вже у 82 осіб.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у працівника «Шувару» ПЛР-тест підтвердив COVID-19.

Від 30 березня у Львові розпочали масове тестування на коронавірус експрес-тестами водіїв громадського транспорту, медиків, а також соціальних працівників. Зокрема, у двох львівських медиків ПЛР-тест підтвердив інфікування.

Також зауважимо, що у місті діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *