ОСТАННІ НОВИНИ

Супрун попросила в Ілона Маска апарати ШВЛ для України

Ольга Денисяка

|

Колишня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун попросила американського винахідника і мільярдера Ілона Маска передати Україні апарати для штучної вентиляції легенів, повідомляє Цензор.НЕТ.

 

Ілон Маск повідомив у Twitter, що готовий безкоштовно розіслати в лікарні світу апарати ШВЛ для порятунку тих, у кого важка форма перебігу хвороби COVID-19.

«У нас є додаткові схвалені FDA апарати. Доставимо в лікарні по всьому світу в регіони доставки Тесла. Пристрої і доставка – безкоштовно. Єдина вимога – щоб обладнання надійшло до пацієнтів негайно, а не зберігалося на складі. Будь ласка, дайте знати мені або Tesla», – написав він.

У коментарі до «твіту» Маска звернулася Уляна Супрун.

«Мене звуть Уляна Супрун. Я – колишня глава МОЗ України. Україна потребує апаратів ШВЛ. Ми маємо їх лише 3500 на 37 млн осіб», – написала Уляна Супрун.

(Натисніть на зображення, щоб його збільшити)

Львівський портал повідомляв, що петиція про повернення міністра Уляни Супрун набрала необхідну кількість голосів. Тепер Президент України Володимир Зеленський повинен розглянути петицію, щодо повернення міністерки-реформатора.

Уляна Супрун очолювала МОЗ з 1 серпня 2016 року до 29 серпня 2019 року. Колишня міністрка охорони здоров’я України Уляна Супрун звинуватила теперішнього очільника МОЗ Іллю Ємця у зриві медичних закупівель, необхідних державі для протидії коронавірусу.

Зазначимо, що станом на вечір 1 квітня в Україні офіційно підтвердили 794 випадки COVID-19. Загалом 20 пацієнтів померли, а 13 одужали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *