ОСТАННІ НОВИНИ

Голові райсуду на Львівщині, якого двічі ловили на хабарі, повідомили про підозру

Соломія Головіна

|

Виконувачу обов’язків голови Турківського районного суду, викритому детективам НАБУ на одержанні неправомірної вигоди, повідомили про підозру. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Суддя вимагав грошову винагороду за сприяння у непритягненні особи до адміністративної відповідальності. Служителя Феміди 24 січня викрили одразу після одержання ним другої частини обумовлених коштів.

Дії судді кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ.

Варто додати, що у Вищому антикорупційному суді перебуває на розгляді інша справа за обвинуваченням вказаного судді. Так, наприкінці 2018 року служителя Феміди було викрито на одержанні 1 тис. євро неправомірної вигоди, які він вимагав у громадянина за непритягнення до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як повідомляв Львівський портал, за результатами аналізу кампанії «ЧЕСНО. Фільтруй суд!» 35% суддів першої інстанції у Львівській області є недоброчесними.

Фото: САП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *