ОСТАННІ НОВИНИ

Сімейні лікарі їхатимуть на виклики до львів’ян з підвищеною температурою

Вероніка Рой

|

Для запобігання поширенню будь-яких респіраторних захворювань сімейні лікарі Львова виїжджатимуть на виклики додому до тих пацієнтів, які мають високу температуру тіла – вище 38 градусів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

За словами заступниці міського голови з гуманітарних питань Галини Слічної, вчора була проведена позапланова нарада з головними лікарями міста Львова та їхніми заступниками щодо запобігання захворювання на гострі респіраторні захворювання у місті Львові.

«Було питання про тих людей, які, наприклад, мають високу температуру – як працювати з такими мешканцями міста, щоб не було паніки. Тому прийнято рішення про те, що ми будемо виїжджати на виклики до таких хворих, у яких є гарячка і температура тіла більше 38 градусів», – розповіла Галина Слічна.

Вона також повідомила, що лікарі не матимуть спеціального одягу – бо це не потрібно, адже вони знають своїх пацієнтів. Однак, якщо такий пацієнт повернувся з-за кордону або ж контактував з такими людьми, і в нього виникла гарячка, тоді на виклик їхатиме спеціальна бригада лікарів у спеціальних захисних костюмах.

Зазначимо, що з березня 2018 року стартував перехід на нову модель викликів лікарів додому. Вона передбачає, що лікар і пацієнт зв’язуватимуться одне з одним особисно по телефону, щоб визначити необхідність візиту додому.

Із  початку епідсезону на Львівщині від грипу померли уже троє людей. Першою на початку лютого від ускладнень померла 66-річна жінка. За минулий тиждень, 17-23 лютого, на Львівщині від грипу померли ще двоє людей: 64-річна жінка та 78-річний чоловік.

Протягом 17-23 лютого на грип та ГРВІ у Львівській області захворіли більше 14 000 людей, більше половини із них – діти. У Львові за тиждень вірус «підкосив» 3 811 людей.

Як писав Львівський портал, наприкінці жовтня у Львівській області зареєстрували першого хворого на грип Н3N2.

Протягом епідсезону 2019/2020 в Україні циркулюють чотири штами грипу. Детальніше про те, як захиститися від грипу та ГРВІ, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *