ОСТАННІ НОВИНИ

У інфекційних стаціонарах в Україні готові 12 тисяч ліжок для хворих на коронавірус

Вероніка Рой

|

У інфекційних стаціонарах по усій країні готові 12 тисяч ліжок для хворих на новий коронавірус. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко, передає УНН.

 

За його словами, українська система охорони здоров’я готова прийняти хворих з коронавірусною інфекцією і надати їм якісну медичну допомогу.

«Ми маємо сьогодні близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, близько двох тисяч лікарів-інфекціоністів, біля 5 тисяч середнього медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях. Ми маємо також інфекційні бокси, з розумінням того, що їх використовують тільки на початкових стадіях розвитку спалаху або епідемії. В подальшому використання і утримування хворих в цих боксах недоцільно, для цього перепрофільовуються інші відділення закладів охорони здоров’я і надається медична допомога в звичайному режимі», – сказав Віктор Ляшко.

Він додав, що вони проаналізували кількість важких випадків захворювання – 20% серед хворих, і лише 3% потребують реанімаційних заходів.

«Сьогодні в Україні є можливість і спроможність надавати таку медичну допомогу у відділеннях інтенсивної терапії, в реанімаційних відділеннях», – заявив Віктор Ляшко.

Як писав Львівський портал, спалах коронавірусу зафіксували в китайському місті Ухань у грудні 2019 року. Водночас у Міністерстві охорони здоров’я запевняли, що Україні не фіксували жодного випадку коронавірусу.

Всесвітня організації охорони здоров’я оголосила надзвичайний стан міжнародного рівня через поширення коронавірусу з Китаю.

24 лютого стало відомо, що у Китаї розроблено вакцину, яка попередньо показала ефективність проти коронавірусу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *