ОСТАННІ НОВИНИ

У Китаї запустили у виробництво перші можливі ліки від коронавірусу

Ольга Денисяка

|

Перші ліки, які потенційно можуть бути ефективними в боротьбі з новим коронавірусом, запущено у виробництво в Китаї. Йдеться про препарат, раніше відомий як Favipiravir або Avigan. Про це заявив уряд міста Тайчжоу , передає Інтерфакс-Україна.

 

Йдеться про препарат, раніше відомий як Favipiravir або Avigan, говориться в заяві уряду.

«15 лютого препарат офіційно отримав схвалення Державного управління з нагляду за харчовими продуктами і лікарськими засобами для виходу на ринок. Це перший в країні препарат, який під час спалаху коронавірусу нового типу отримав офіційне схвалення на включення до переліку ліків, які потенційно можуть бути ефективні в лікуванні нового типу корона вірусу»,  – сказано в заяві.

Зазначається, що ліки можуть зіграти важливу роль у лікуванні і профілактиці захворювання. Назва препарату латиною в заяві не наводиться, проте на поширених в інтернеті світлинах ліцензії на виробництво значиться Favipiravir. Раніше міністерство охорони здоров’я Японії вирішило почати клінічні випробування на пацієнтах, заражених новим коронавірусом, препаратом, використовуваним для лікування ВІЛ та СНІДу.

Як повідомляв Львівський портал, 9 лютого стало відомо, що в одного українця на лайнері Diamond Princess, що зараз стоїть біля Японії на карантині, виявили коронавірус. Його доставили до лікарні. Загалом на лайнері 25 українців. Згодом недугу діагностували ще одному українцю. На круїзному лайнері в Японії через коронавірус запровадили 14-денний карантин. На борту лайнера перебувають 3700 осіб з 56 країн світу.

Через поширення коронавірусу з Китаю Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила надзвичайний стан міжнародного рівня.

У Львові також взялися перевіряти людей, що приїжджають із Китаю. Про перший такий випадок стало відомо 28 січня. 19-річий студент приїхав до Львова з Китаю вночі 27 січня. Спершу він прилетів у Варшаву, а звідти їхав автобусом. Ще будучи в Китаї (за 700 км від провінції, де стався спалах коронавірусу), хлопець почав кашляти та отримав нежить. Коли ж він приїхав до Львова, батьки вирішили не зволікати і викликали «швидку». Львів’янина госпіталізували в обласну інфекційну лікарню та провели експрес-аналіз на грип. Його результат виявився негативним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *