ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівелектротранс» та АТП-1 оголосили тендери на закупівлю 10 трамваїв і 100 автобусів

Вероніка Рой

|

Сьогодні ЛКП «Львівелектротранс» оголосило тендер на закупівлю 10 низькопідлогових трамваїв, а ЛК АТП № 1 – на придбання 100 автобусів. Про це інформує пресслужба ЛМР з посиланням на директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрія Білого.

 

Закупівля фінансується Європейським інвестиційним банком у рамках проекту «Міський громадський транспорт України».

«Сьогодні оголошено тендер на придбання 10 нових 30-метрових, низькопідлогових трамваїв. Це аналог нашого 5-секційного трамваю Електрон. А також тендер на закупівлю 100 нових 12-метрових низькопідлогових автобусів. Ці два тендери відбуваються за фінансування Європейського інвестиційного банку з державними гарантіями. Тому все відбуватиметься за правилами ЄІБ», — повідомив Андрій Білий.

Також зараз готують документацію на оголошення тендеру на придбання 100 тролейбусів з автономним ходом.

Раніше повідомлялося, що нові 100 нових тролейбусів та 10 трамваїв обіцяють закупити цього року.

Нагадаємо, у липні 2019 року міська рада погодила умови отримання 24 мільйонів євро кредиту для комунального АТП-1 та ЛКП «Львівелектротранс». За ці кошти підприємства закуплять 100 нових автобусів та 10 трамваїв.

Також у березні 2019 року міська рада Львова підписала договір із Європейським банком реконструкції та розвитку, згідно з яким Львівелектротранс закупить 50 нових тролейбусів за 17,5 мільйонів євро позики.

До осені до Львова «Електрон» має доставити перші низькопідлогові трамваї. Кошти на купівлю 50 одиниць місто отримало від ЄБРР.

Також протягом 2018 року комунальне АТП-1 придбало 100 нових низькопідлогових автобусів МАЗ білоруського виробництва, 50 автобусів «Електрон». Всі автобуси купували на умовах фінансового лізингу. Вартість предмета лізингу становить близько 800 млн грн.

У 2018 році мерія придбала 30 вживаних берлінських трамваїв. Вартість одного становить майже 18 тисяч євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *