Фірмі власника «Галнафтогазу» дозволили збудувати в центрі Львова 25-метровий готель

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міськради видав ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» нові містобудівні умови та обмеження на будівництво готелю на площі Міцкевича, 9, що в самому центрі Львова. Тепер висоту готелю збільшили майже на 3 м – до 25 м. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 7 лютого, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» отримав нову містобудівну документацію на будівництво готелю з адміністративно-торговими приміщеннями, підземним паркінгом та даховою котельнею на площі Міцкевича, 9.

Перші містобудівні умови на цей об’єкт виконком видав компанії наприкінці 2018 року. Тоді висоту майбутнього готелю встановили на рівні 22,4 м.

Натомість тепер мерія збільшила висоту до 25 м, що, за приблизними підрахунками Львівського порталу, відповідає 7-8 поверхам. Відсоток забудови земельної ділянки залишився незмінним – 100%.

Зазначимо, що готель зводитимуть на земельній ділянці 0,1 га, яка розташована на території світової спадщини ЮНЕСКО. Будь-яке будівництво у цій зоні має погоджувати Міністерство культури та безпосередньо ЮНЕСКО.

Ще наприкінці 2018-го тодішній головний архітектор Львова Юліан Чаплінський заявляв, що ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» звернулось за погодженням у ЮНЕСКО.

Водночас міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що забудовник проведе міжнародний архітектурний конкурс, на якому обере найкращий проєкт майбутнього готелю.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Додамо, що дозвіл на проєктування цього готелю ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» отримало від міськради ще у 2008 році. Втім проєкт так і не реалізували через конфлікт зі Спілкою художників України, яка теж претендувала на ділянку на площі Міцкевича, 9.

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету проти цього будівництва виступила Спілка архітекторів, яка переконана, що погодження має видавати Міністерство культури.

Своєю чергою директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич зауважила, що, видаючи нові містобудівні умови та обмеження, виконавчий комітет нічого не порушує.

«Земельна ділянка є власністю забудовника вже досить тривалий час, є затверджений детальний план території, а попередні містобудівні умови видавались відповідно до Генплану м. Львова. Рішенням судів встановлено правомірність дій виконавчого комітету», – пояснила Гелена Пайонкевич.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, 99,5% ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» належить кіпрській компанії «Сарубас Лімітед», ще 0,5% – ТзОВ «Компанія з управління активами «Актив».

Кінцевий бенефіціарний власник ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» – відомий бізнесмен Віталій Антонов, він також є власником Концерну «Галнафтогаз», до складу якого входить мережа АЗС «ОККО».

ТзОВ «Центр розвитку нерухомості» зареєстроване у Львові на вул. Героїв УПА, 73, саме там знаходиться й львівський офіс «Концерн Галнафтогаз». Основний вид діяльності фірми вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель, а розмір статутного капіталу становить 6 млн грн.

Нагадаємо, фірма Віталія Антонова також збудує новий житловий комплекс на Пасічній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *