У Львові зареєстрували школу зимових видів спорту

Ольга Денисяка

|

У понеділок, 4 лютого, управління спорту Львівської міської ради офіційно зареєструвало новостворений комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа зимових видів спорту м. Львова». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Дитячо-юнацька спортивна школа зимових видів спорту матиме такі відділення:

  • фігурного катання,
  • санного спорту,
  • лижних гонок,
  • гірськолижного спорту та сноубордингу.

Заклад здійснюватиме навчально-виховну, фізкультурно-оздоровчу, організаційно-методичну, навчально-тренувальну та спортивну роботу з учнями-спортсменами та спортсменами-професіоналами із зимових видів спорту.

Основними завданнями школи зимових видів спорту будуть:

  1. Здійснення фізкультурно-оздоровчої та виховної роботи серед дітей та молоді, спрямованої на зміцнення здоров’я, забезпечення оптимальної рухової активності та формування гуманістичних цінностей і патріотичних почуттів.
  2. Масове залучення до дитячо-юнацького та резервного спорту обдарованих осіб.
  3. Створення умов для максимальної реалізації їхніх здібностей у спорті вищих досягнень.
  4. Сприяння удосконаленню системи підготовки висококваліфікованих спортсменів, забезпечення успішного виступу спортсменів на Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях.
  5. Пропаганда та популяризація фізичної культури, спорту та здорового способу життя.
  6. Сприяння розвитку і зміцненню зв’язків з міжнародними та іншими спортивними організаціями.

Нагадаємо, 23 січня сесія Львівської міськради створила комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа зимових видів спорту». На його базі запрацює перше у Львові професійне відділення фігурного катання.

Зазначимо, першу професійну школу фігурного катання відкриють у Львові при ДЮСШ №2, що вул. Сєченова, 7.

Дотепер при дитячо-юнацьких спортивних школах Львова немає фігурного катання як такого. У місті нема необхідної за розміром ковзанки, тому діти можуть хіба займатись аматорським фігурним катанням при невеликій школі у ТРЦ King Kross, яку створили у 2017 році.

Першим і наразі єдиним тренером у школі фігурного катання буде майстер спорту України Анастасія Онищенко. Львівський портал спілкувався зі спортсменкою, яка приїхала з Дніпра, аби впровадити у Львові фігурне катання на професійному рівні. Детальніше про першу школу фігурного катання і не тільки, читайте в інтерв’ю з Анастасією Онищенко за цим посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *