ОСТАННІ НОВИНИ

На Пластовій не виявили перевищення рівня забруднення повітря, – ЛМР

Соломія Головіна

|

У Львові під час замірів повітря на вул. Пластовій, 13, де планують будувати сміттєпереробний комплекс, не було виявлено відхилень від норми. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Заміри було здійснено упродовж листопада-грудня минулого року. Їх проводили спеціалісти хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» у дні, коли зверталися мешканці сусідніх будинків, та у їх присутності.

«Дослідження стану забруднення атмосферного повітря на момент вимірювання показали, що вміст забруднюючих речовин не перевищував нормативів разової гранично допустимої концентрації. Так, мобільна лабораторія вимірювала рівень забруднення аміаком (NH3), азоту діоксидом (NO2), сірчистим ангідридом ‎(SO2), оксидом вуглeцю (CO) та пилу недифиренційованого за складом. Разом із відбором проб визначалися і фізичні параметри повітря: атмосферний тиск, вологість, температура та швидкість руху повітря», – зазначають у ЛКП «Зелене місто».

Нагадаємо, в середині грудня противники будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій  в черговий раз протестували.

Позицію місцевих жителів підтримували деякі депутати міськради Львова, вони закликали Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13 для будівництва сміттєвого заводу. Втім мер відстоював свою позицію і запевняв, що майбутній комплекс буде екологічно чистим об’єктом.

Навесні Міністерство екології та природних ресурсів України підтвердило безпечність майбутнього сміттєвого заводу. Втім воно також зобов’язало ЛКП «Зелене місто» встановити додаткову систему очистки технічних і дощових стоків на території сміттєвого комплексу, аби унеможливити будь-який негативний вплив на навколишнє середовище.

Додамо, що зводити сміттєвий комплекс на вул. Пластовій спочатку зголосилися 12 компаній, згодом цей список зменшився вже до 5 фірм. Тендер, який оголосили влітку 2018 року, досі триває.

Водночас жодні фактичні роботи на вул. Пластовій дотепер не розпочалися. Міський голова Львова Андрій Садовий щоразу називає різні дати старту цього процесу: спочатку будівництво заводу мали розпочати з 2019 року, нещодавно мер заговорив уже про нову дату. Детальніше про це читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *