ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський нафтомаслозавод забудують житловим комплексом, будівлі якого сягатимуть до 57 метрів

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет міськради Львова дозволив знести існуючі будівлі колишнього Львівського дослідного нафтомаслозаводу на вул. Б. Хмельницького, 207, а його територію забудувати масштабним житловим комплексом із офісами. Відповідне рішення прийняли, сьогодні, 27 грудня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Своїм рішенням виконком затвердив ТзОВ «БК «Приватбуд-Львів» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатофункційного комплексу на вул. Б. Хмельницького, 207 зі знесенням існуючих споруд.

Будівництво вестимуть на території колишнього нафтомаслозаводу на земельній ділянці площею 4,4 га. В історичний ареал вона не входить, але знаходиться поруч із його межею.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Як розповів розробник проєкту, майбутній багатофункційний комплекс матиме загальну площу 65 000 кв м і складатиметься із житлових будинків (41 000 м кв), офісної будівлі (18 000 кв м), приміщень громадського призначення (6 000  кв м), серед яких – заклад перебування дітей дошкільного віку. Для мешканців комплексу облаштують й підземний паркінг.

Як водночас видно із візуалізації, тут також буде апарт-готель, а приміщення громадського призначення – це ТРЦ.

Також на території нафтомаслозаводу зведуть чотириповерхову школу із дитсадком. Відповідну містобудівну документацію ТзОВ «БК «Приватбуд-Львів» отримало ще 20 грудня.

Члени виконавчого комітету дозволили забудувати 4,4 га землі нафтомаслозаводу на 33%, а також встановили гранично допустиму висоту усіх будівель комплексу. Найвища сягатиме 57,5 м, чотири споруди матимуть від 32 до 38,7 м, ще чотири – від 15,3 до 28,2 м, а висота найнижчого будинку становитиме 13,5 м.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Під час засідання виконкому стало відомо, що це будівництво є черговим об’єктом будівельної компанії «Ріел». Вона, до речі, паралельно забудовує колишній завод «Алмазінструмент», що неподалік нафтомаслозаводу.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Будівельна компанія «Приватбуд-Львів» – це івано-франківська фірма, яка існує з 2016 року. Її власниками є мешканець Франківщини Валерій Бурлак (95%) та яворівчанин Володимир Лучко (5%).

Як повідомляв Львівський портал, загалом на території Львівського нафтомаслозаводу збираються звести житловий комплекс, офіси, торговий центр та готель, один із корпусів якого матиме 17 поверхів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *