ОСТАННІ НОВИНИ

Забудова «Алмазінструменту»: на межі історичного ареалу Львова зведуть 30-метрові будинки

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет міськради Львова погодив наступну чергу забудови житлового комплексу на території колишнього заводу «Алмазінструмент», що на Підзамче. Відтак на межі з історичним ареалом міста з’являться будинки висотою від 20 до 30 м. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 20 грудня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, ПАТ «Львівський завод штучних алмазів і алмазного інструменту» отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво житлового комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення, закладом перебування дітей дошкільного віку, підземною автостоянкою, даховою котельнею та трансформаторною підстанцією на вул. Б. Хмельницького, 116.

Житловий комплекс зводитимуть на території колишнього заводу «Алмазінструмент», частина якого входить в історичний ареал Львова. Мерія дозволила знести існуючі там споруди, але водночас підприємство зобов’яжуть зберегти цінні історичні будівлі.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Саме будівництво вестимуть на земельній ділянці площею трохи більше 2 га, цільове призначення якої – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури.

Також ділянка належить до зони Ж-3 – зони багатоповерхової житлової забудови відповідно до спеціально розробленого детального плану території. Земельну ділянку члени виконкому дозволили забудувати на 44%.

Видана містобудівна документація передбачає спорудження сімох будинків на 17 секцій. Своїм рішенням виконавчий комітет встановив, що їхня висота не повинна перевищувати 20,6 м; 24,6 м; 26,8 м; 29,6 м.

Зазначимо, що гранично допустима висота будівель в історичному ареалі Львова встановлена на рівні 18 м. Втім ці сім будинків знаходитимуться вже за межею історичного ареалу.

Як писав Львівський портал, забудовою колишнього заводу «Алмазінструмент» займатиметься компанія «Ріел».Тут з’явиться цілий житловий квартал із офісами, магазинами і ресторанами. Цей проєкт у «Ріелі» назвали «Містечко Підзамче», яке складається із трьох різних ЖК: «Вежа», «Брама» та «Новий форт».

У середині жовтня міськрада Львова вже затверджувала містобудівну документацію на будівництво першого житлового комплексу на території «Алмазінструменту» – «Новий форт». Тоді висоту будівель встановили на рівні 27,1 м. Натомість тепер мерія погодила будівництво ЖК «Брама».

Здати в експлуатацію всі три житлові комплекси планують наприкінці 2021 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *