ОСТАННІ НОВИНИ

На території Львівського нафтомаслозаводу хочуть збудувати житло, офіси та готель

Наталя Дуляба

|

15 квітня львів’ян кличуть на громадські слухання щодо розробленого детального плану території у районі вул. Б. Хмельницького, вул. Промислової, вул. Равської, вул. Г. Діаманда та вул. Нафтової. Він передбачає забудову колишнього дослідного нафтомаслозаводу житлом, торгово-офісними комплексами та апартамент-готелем, один із корпусів якого матиме 17 поверхів. Про це йдеться у відповідному проекті ДПТ, опублікованому на сайті міськради Львова, передає Львівський портал.

 

Розроблений ДПТ охоплює ділянку площею 8 га, із яких майже 5,5 га – це територія Львівського дослідного нафтомаслозаводу, що вул. Б. Хмельницького, 207. Тут розташовані триповерхові приміщення заводу, зведені ще у 1950-х роках. Сьогодні їх не використовують за призначенням, адже будівлі є в незадовільному стані.

Відтак територію колишнього нафтомаслозаводу пропонують віддати під забудову, а для цього потрібно змінити цільове та функціональне призначення земель.

Отож детальний план території передбачає зведення ряду комплексів, зокрема:

  • адміністративно-офісна будівля на 8 поверхів та 3-поверховий наземний паркінг;
  • житловий комплекс (4, 8, 9, 10, 12 поверхів), який розрахований на 1360 нових мешканців;
  • 4-поверхова школа-ліцей, суміщена з дитсадком;
  • комплекс апартамент-готелю з корпусами на 2, 11 та 17 поверхів;
  • 3-поверховий адміністративно-офісний будинок на вул. Б. Хмельницького;
  • комплекс громадського призначення на 4-5 поверхів.

Як вказано у документі, на земельній ділянці, яку планують забудувати, проводили санітарно-гігієнічні дослідження. Вони показали, що тут потрібно провести протирадіаційні заходи, оскільки виявлено перевищення рівня іонізуючого випромінювання. Щодо ґрунту та повітря, то жодних відхилень експерти не знайшли. Зараз процедуру оцінки впливу на довкілля завершили, а департамент екології і природних ресурсів ЛОДА дав позитивний висновок.

Також у ДПТ запланували будівництво нової вулиці, благоустрій та озеленення території. Термін реалізації проекту становить10 років, в тому числі перша черга – 3-7 років.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Громадські слухання щодо детального плану території відбудуться 15 квітня о 18:00 год. в актовому залі Шевченківської райадміністрації (вул. В. Липинського, 11). Також до 1 травня через ЦНАПи львів’яни можуть подавати свої письмові зауваження та пропозиції до міського управління архітектури та урбаністики.

Додамо також, що дослідний нафтомаслозавод у Львові заснували ще у 1896 році. Тоді це була невелика Фабрика i рафiнерiя виробiв з нафти. У 1994 році заснували ВАТ «Львiвський дослiдний нафто маслозавод», працювати він перестав через несприятливу екологічну ситуацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *