ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати затвердили програму реставрації старовинних балконів у Львові

Наталя Дуляба

|

У четвер, 26 грудня, сесія Львівської міськради затвердила програму співфінансування реставрації балконів у будинках, які є пам’ятками архітектури. Львів’яни, які хочуть відновити старовинні балкони, повинні покрити невелику частину робіт, а решту оплатить безпосередньо мерія. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Програма проведення ремонтно-реставраційних робіт балконів будинків пам’яток культурної спадщини на території м. Львова діятиме упродовж трьох наступних років, тобто до кінця 2022-го.

Вона передбачає реставрацію балконів в історичних будинках спільними коштами із бюджету Львова та самих мешканців. При цьому самі львів’яни сплачують 10 000 грн за один балкон, решту незалежно від об’єму робіт фінансує мерія.

«Програму обговорювали з різними колами та з мешканцями, щоб зрозуміти, наскільки львів’яни готові фінансово долучитися до реставрації балконів. Було визначено чітку фіксовану суму, яку власник балкона має заплатити безпосередньо виконавцю робіт як аванс, – 10 000 гривень. Решту суми оплачує місто. Також місто бере на себе виготовлення проєктно-кошторисної документації, експертизу цієї документації, проведення тендерної закупівлі, укладення договору з підрядником», – пояснюють у Львівській міськраді.

Прийом заявок на участь у цій програмі тривав до 15 листопада. За цей час львів’яни подали заявки на реставрацію 42 балконів у 14 будинках. Перші балкони почнуть відновлювати вже навесні.

Із повним текстом затвердженої міської програми співфінансування реставрації балконів можна ознайомитися за цим посиланням.

Зазначимо, що це вже третя міська програма співфінансування реставраційних робіт у будинках-пам’ятках архітектури. З 2018 року у Львові діє програма співфінансування реставрації дверей та брам, а цьогоріч почала діяти також програма реставрації вікон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *