ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатам забракло голосів, щоб змусити ЛКП публічно звітувати про витрачені гроші

Наталя Дуляба

|

Депутати міськради Львова під час сесії 26 грудня пропонували запровадити публічні звіти комунальних підприємств щодо витрачених коштів. Втім ввести таку ініціативу не вдалося, адже «за» проголосував лише 31 депутат. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Під час сесії депутат Ігор Телішевський запропонував зобов’язати комунальні підприємства Львова щокварталу публічно звітувати щодо витрачених коштів. Всю цю інформацію мали б публікувати на сайті Львівської міськради, аби кожен охочий міг із нею ознайомитись.

«Кожного року ми закладаємо у бюджеті міста великі суми на поповнення статутних капіталів наших комунальних підприємств. Яким чином витрачаються кошти, не до кінця зрозуміло. Пропоную, щоб комунальні підприємства щоквартально звітували стосовно витрати грошей і всі ці дані публікували на сайті Львівської міськради», – сказав Ігор Телішевський.

Він запропонував дати відповідне протокольне доручення львівським комунальним підприємствам, однак депутатам забракло двох голосів під час голосування – «за» проголосував лише 31 народний обранець.

Як повідомляв Львівський портал, на поповнення статутних капіталів комунальних підприємств у Львові загалом витрачають близько 1,7 млрд грн на рік. Депутати неодноразово нарікали на те, що значну частину цих коштів витрачають непрозоро. Наприкінці 2018 року на 11 комунальних підприємствах Львова навіть провели незалежний аудит, проте суттєвих недоліків чи фінансових порушень експерти так і не виявили.

Торік мерія також прийняла бюджетну резолюцію на 2019 рік. У ній, крім визначення пріоритетних напрямків у видатках, передбачали й обмеження на фінансування комунальних підприємств Львова.

У 2020 році лише на кредити комунальних підприємств Львова заклали більше пів мільярда гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *