ОСТАННІ НОВИНИ

У парку «Знесіння» виявили виводок диких кабанів

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 13 грудня, у Регіональному ландшафтному парку «Знесіння» помітили двох диких кабанів зі своїми дітьми. Про це на Гарячій лінії міста повідомив засновник Домівки врятованих тварин Орест Залипський, передає Львівський портал.

 

За його словами, диких кабанів на територію парку могли загнати мисливці з Винниківського лісу, який якраз межує зі «Знесінням». Відтак львів’ян закликають бути обачними, а також пояснюють, як себе вести, аби кабан не напав.

«Чому кабан може напасти? У більшості напад дикого кабана на людину провокує сама людина. Дикі кабани, як і будь-які інші лісові звірі, самі намагаються уникати зустрічі з людиною. Тому, якщо кабан все ж помітить вас першим, він теж поспішить сховатися», – зауважив Орест Залипський.

Водночас він наголосив, що при зустрічі з диким кабаном у жодному випадку не можна його відганяти.

«Якщо вже вам довелось зустрітись з дикою твариною, в такому випадку не потрібно панікувати та ні в якому разі не пробувати відігнати її. Цим ви вкличите агресію та спровокуєте тварину захищатись. Закликаю бути гуманними та обережними», – додав Залипський.

Нагадаємо, у парку «Знесіння» з 2018 року діє Домівка врятованих тварин. Тут живуть більше сотні звірів, яких визволили з рук браконьєрів чи недобросовісних господарів: вовки, лисиці, єнотовидні собаки, собаки та коти, птахи, кролики. Тривалий час заклад існував за кошти благодійників і волонтерів, тепер його частково фінансує міськрада Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *