ОСТАННІ НОВИНИ

Садового кваплять із будівництвом нової дороги на Сихові

Наталя Дуляба

|

На Сихові вул. Хоткевича хочуть з’єднати новою дорогою із вул. Вернадського. Цьогоріч у бюджеті Львова передбачили кошти на виготовлення необхідної документації, втім дотепер проєкт «завис» у повітрі. Про це сьогодні, 29 листопада, йшлося під час позачергової сесії Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Депутат Роман Федишин закликав міського голову Львова Андрія Садового взяти під контроль питання будівництва дороги від вул. Хоткевича до вул. Вернадського і ще до кінця року виділити кошти на розробку проєктно-кошторисної документації.

«У бюджеті були передбачені кошти на розробку проєктно-кошторисної документації, на жаль, досі ніхто нічого не робив. Це дуже серйозне питання, адже ця дорога допоможе нам розвантажити просп. Червоної Калини, вул. Хуторівку та вул. Зелену. Ми ж розуміємо, що вул. Вернадського до району Санта-Барбари ми не продовжимо протягом найближчих трьох-чотирьох років, бо там є земельні нюанси (за вул. Вернадського починається с. Зубра, ці землі вже належать Львову, – ред). Тут ж дорога може пройти по нашій, міській землі», – сказав Федишин.

За його словами, нова дорога, що з’єднає вул. Хоткевича із вул. Вернадського матиме довжину орієнтовно 1,2 км. Вона має суттєво розвантажити від машин головну магістраль Сихова – просп. Червоної Калини, який останнім часом «стоїть» у заторах.

Своєю чергою Андрій Садовий дав доручення заступниці з ЖКГ Ірині Маруняк та очільнику управління транспорту Оресту Олеськіву дізнатись, на якому етапі перебуває проєкт та з’ясувати більше технічних деталей.

Нагадаємо, через суцільні затори на просп. Червоної Калини львів’яни створили петицію, у якій просили мерію збільшити кількість смуг на цій дорозі.

У боротьбі з корками мешканці Сихова реєстрували ще одну петицію, у якій просили виділити на просп. Червоної Калини окремі смуги руху для громадського транспорту та збудувати дорогу, що з’єднає вул. Хоткевича з вул. Скрипника. Депутати під час сесії 31 жовтня цю петицію підтримали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *