ОСТАННІ НОВИНИ

На Жовківщині «на гарячому» спіймали людей, які закопували в землю тваринні рештки

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 13 квітня поблизу села Боянець Жовківського району виявили черговий скид тваринних решток. Серед поля працював екскаватор, який закопував їх просто у землю. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив еколог, депутат Жовківської райради Ігор Муравський, передає Львівський портал.

 

«Прибувши на місце, побачили, як екскаватор копає котлован, а в ньому – свіжоскинуті тваринні рештки. За декілька хвилин почали з’їжджатися місцеві жителі, які, ймовірно, займаються дворовим забоєм тварин. В ході спілкування було досягнуто згоди щодо подальшого вивозу таких решток на утилізацію на Жовківську філію Укрветсанзаводу», – написав Ігор Муравський.

Він також додав, що рештки збиралися закопати в урочищі Станіславівка. На місце події викликали слідчо-оперативну групу, Держпродспоживслужбу, також присутнім був і громадський інспектор Держекоінспекції Львівщини.

Зазначимо, на території Жовківського району активісти й екологи регулярно виявляють незаконні скиди тваринних решток. Як раніше розповідав Львівському порталу Ігор Муравський, у деяких селах району місцеві мешканці, ведучи підприємницьку діяльність, продукують до 10 тонн тваринних відходів. І замість того, щоб їх законно утилізовувати на Укрветсанзаводі, рештки просто викидають у поля.

Один із перших стихійних скотомогильників виявили у лютому 2017 року біля села Боянець Жовківського району. Тоді його площа становила близько 3 га, однак зараз його розміри тільки збільшились. Влітку цього року звалище тваринних рештків просто засипали піском для того, щоб його замаскувати.

Згодом екологи відібрали проби ґрунту на території цього скотомогильника. Результати експертизи довели, що довколишні землі є забрудненими. Через неліквідований скотомогильник Держінспекція Львівщини оштрафувала голову Боянецької сільської ради.

Нагадаємо, 11 серпня минулого року біля села Крехів Жовківського району також виявили несанкціонований скид близько шести тонн тваринних решток. За цим фактом поліція відкрила кримінальну справу за ч.1 ст.239  КК України (забруднення або псування земель). 23 вересня поблизу села Гринчуки знайшли ще один незаконний скид тваринних рештків, а на початку жовтня – поблизу села Хитрейки.

У середині листопада 2018 року черговий несанкціонований скид тваринних решток знайшли на території села Сопошин. Востаннє такі тваринні відходи знаходили між селами Великий Дорошів і Зашків у лютому цього року.

Фото: Ігор Муравський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *