ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні у Львові підприємці мають розпочати демонтаж літніх майданчиків

Ольга Денисяка

|

У Львові підприємці зобов’язані демонтувати літні майданчики, які функціонують у місті щорічно з 1 квітня до 1 листопада. Про це Льввіському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

У 2019 році у місті функціонувало 505 літніх майданчиків, які отримали паспорти і дозвіл на облаштування. Управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради нагадує, що ці тимчасові споруди потрібно демонтувати. Якщо ці роботи виконано не буде, то районні адміністрації примусово демонтують майданчики

Зазначимо, у Львівській міській раді видають дозволи на встановлення літніх майданчиків. Основною умовою отримання дозволу є дотримання архітектурно-художніх вимог.

Зазначимо, що у Львові щороку підприємці самовільно облаштовують літні майданчики. Зокрема, навесні 2018 року вони перетворили у суцільний ресторан пішохідну вулицю Леся Курбаса. Після того, як львів’яни на це поскаржились, виявилось, що два із них були встановлені самовільно.

Створення пішохідної зони на вул. Леся Курбаса виконавчий комітет Львівської міської ради погодив ще взимку 2015 року. Роботи із облаштування нового покриття та благоустрою завершились орієнтовно на початку літа 2015 року, їхня вартість становила півмільйона гривень. Як зазначали тоді у міській раді, сама вулиця Леся Курбаса є невеликою і використовувалась неефективно, тому її вирішили зробити пішохідною.

Детальніше про те, як щороку Львів обростає незаконними літніми майданчиками, і яким чином підприємці можуть їх легалізувати, читайте у матеріалі Львівського порталу «У полоні ресторанів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *