ОСТАННІ НОВИНИ

Не готель, а фудкорти. У мерії пояснили, що будують на площі Двірцевій

Наталя Дуляба

|

Чотириповерхова будівля, яка нещодавно «виринула» в межах реконструкції площі Двірцевої, не буде готелем. Після завершення всіх робіт тут облаштують фудкорт. Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міської ради Львова Андрій Білий, передає Львівський портал.

 

За словами Білого, у колишньому диспетчерському пункті «Львівелектротрансу», який зараз активно розбудовують, буде фудкорт.

Посадовець також опублікував візуалізацію, із якої видно, що будівля матиме чотири поверхи, поруч із нею планують облаштувати невеликий літній майданчик.

Нагадаємо, колишній диспетчерський пункт розташований на вул. Чернівецькій, 1, що відразу біля головного вокзалу Львова. Ще у 2013 році міська рада віддала його під приватизацію приватному підприємству «Нива-Львів». У 2014 році ця нерухомість перейшла у власність Олександра Веремеєнка. Певний час тут діяло кафе.

У травні минулого року Веремеєнко отримав містобудівні умови та обмеження на реконструкцію з розширенням цієї будівлі. Втім донедавна було незрозуміло, що ж саме знаходитиметься в оновленій будівлі. У міській раді відповіді на це питання не знайшли, натомість активісти підозрювали, що тут облаштують готель.

У мерії Львівському порталу лише пояснювали, що розбудова колишнього диспетчерського пункту не входила у проект реконструкції площі Двірцевої. Водночас активісти заявляли, що споруда може вплинути на архітектурний ансамбль оновленої площі.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Веремеєнко Олександр Вікторович володіє низкою компаній та організацій, зокрема ГО «Розвиток громади», однойменним благодійним фондом, ГО «Спортивний клуб «Легіон Львів», ГО «Українська спілка учасників АТО».

Серед підприємств, співвласником яких є Олександр Веремеєнко, – ТзОВ «Стрийський ринок», ТзОВ «Фієста-фантастика», ПП «Галицький ресторатор», ТзОВ «Будівельно-монтажна компанія «РБ Груп» та інші.

Бізнес-партнером Веремеєнка, зокрема у ТзОВ «Фієста-фантастика» є відомий бізнесмен, свободівець Ігор Кривецький. Як відомо, Кривецький володіє немалою кількістю нерухомості у Львові, протягом 2012-2014 років був народним депутатом України від ВО «Свобода». Також його вважають найбільшим фінансистом цієї політичної сили.

Додамо також, що Львівська міська рада збирається викупити у приватників приміщення колишнього громадського туалету на вул. Чернівецькій, 1. Це потрібно для того, аби завершити реконструкцію площі Двірцевої.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *