ОСТАННІ НОВИНИ

Авіакатастрофа Ан-12 біля Львова: правоохоронці розглядають чотири версії трагедії

Вероніка Рой

|

Правоохоронці назвали чотири ймовірні версії авіакатастрофи транспортного літака Ан-12 у селі Сокільники, що біля Львова. Серед них — помилка пілота літака, помилка командно-диспетчерського пункту, погодні метеоумови та несправність літака. Про це сьогодні, 7 жовтня, під час брифінгу розповів заступник начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Андрій Кумечко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як відомо, 4 жовтня у селі Сокільники впав транспортний літак Ан-12, який не долетів до посадкової смуги аеропорту «Львів» кілометр. Внаслідок авіакатастрофи загинуло п’ятеро людей, ще троє постраждали. У день трагедії правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження.

«Порушене кримінальне провадження за статтею 276 ч. 3. Наразі це провадження фактове, і нікому підозру не вручали. Досудове розслідування проводить слідче управління відділу розслідування злочинів у сфері транспорту. Також створена слідча група і слідчими висунуто чотири попередні версії авіакатастрофи: помилка пілота літака, помилка командно-диспетчерського пункту, погодні метеоумови та несправність літака. Також не було і перевантаженості літака, оскільки він перевозив 10 тонн, хоча його вантажна спроможність — 15 тонн», — розповідає Андрій Кумечко.

Крім цього, правоохоронці відкидають і версію, що літаку забракло палива.

«Була версії, що літак йшов на дозаправку і, можливо, йому забракло палива. Зразу говорю, що цю версію ми відкидаємо, бо під час обшуків у літаку була така кількість пального, якої б точно вистачило, аби долетіти кілометр до посадкової смуги аеропорту «Львів», – пояснює Андрій Кумечко.

За його словами, літак перевозив запчастини для автомобілів «Рено».

«Ні рятувальники, ні ми не знали, скільки знаходиться осіб в літаку, то ДСНС було прийнято рішення про повне розвантаження даного літака. Він перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів «Рено». Правоохоронцями було проведено обшук самого літака. Вилучено аварійні самописи: вони скеровані на відповідні дослідження і експертизи. Нами була вилучена уся документація, яка була збережена у літаку. Ця документація написана іспанською мовою, ми буде переклади та розбиратися з нею. У даному кримінальному провадженні призначено ряд експертиз, які встановлять причину того, що відбулося. Зараз тривають слідчі дії, і після їх проведення та експертиз можна буде говорити про більш ширше роз’яснення», – повідомив начальник слідчого управління ГУНП у Львівській області.

Усі вісім членів екіпажу – працівники авіакомпанії «Україна-Аероальянс», якій 4 жовтня призупинили ліцензію після авіакатастрофи біля Львова.

«Як ми знаємо, три людини знаходяться у лікарні, їх стан важкий і середньої важкості. У суботу був наш слідчий був у лікарні. Два постраждалих не могли коментувати ситуацію, один при спілкуванні розповів, що не зрозумів, що трапилося.  Допитувати постраждалих можна буде лише тоді, коли їх стан здоров’я покращиться.  П’ять тіл було доставлено в обласний морг, куди слідчий звернувся з клопотанням про проведення судово-медичних експертиз. На даний час, розтини були проведені, тіла загиблих повертають родичам», – додав Андрій Кумечко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *