ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді Львова заговорили про знесення ще одного самобуду

Наталя Дуляба

|

У мерії вкотре заговорили про проблемного забудовника – компанію «Ірокс», яка незаконно зводить житло у Львові. У п’ятницю, 27 вересня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради представники Інспекції ДАБК м. Львова наголосили, що будівництво на вул. Шевченка, 418 відбувається з численними порушеннями, і закликали львів’ян не купувати квартири у цієї компанії. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Як розповів начальник юридичного відділу Інспекції ДАБК м. Львова Святослав Кіндратів, під час перевірки на вул. Шевченка, 418 виявлено, що ПрАТ «Ірокс» збудував ще два суміжні об’єкти, при цьому самовільно захопивши міську землю.

«Один із цих об’єктів зараз є на етапі 4 поверху, інший, що знаходиться майже під самою колією, – на початковій стадії: є обгороджена територія, завезені плити, стоять техніка та крани. Йдеться про самовільно захоплену земельну ділянку, орієнтовною площею майже 0,5 га, яка не входить у межі документів, які має „Ірокс“ на землекористування, та належить до земель міста. Окрім того, частина цієї ділянки знаходиться в межах червоних ліній. Львівська міська рада не видавала на неї жодних документів, а виконавчий комітет – жодних рішень щодо видачі містобудівних умов та обмежень на проектування будівництва», – заявив Святослав Кіндратів.

Водночас він додав, що Інспекція ДАБК м. Львова три роки поспіль судилась із компанією «Ірокс», і дотепер у реєстрах немає інформації про це будівництво у Рясному.

Будинки, які зводить компанія «Ірокс»

Представник Інспекції ДАБК у Львівській області не зміг чітко пояснити, чи є у ПрАТ «Ірокс» всі необхідні дозволи, чи ні. Відтак міський голова Львова Андрій Садовий доручив виконавчим органам підготувати звернення до генпрокурора України щодо цієї ситуації, а також наголосив, що незаконно зведені будинки потрібно зносити.

«Міську ДАБІ не допускають (на будівництво «Ірокса», – ред.), обласна каже: ми нічого не знаємо. Це єдиний забудовник, який ігнорує всі норми закону і без жодних документів самозахоплює ділянки й підробляє документи. І ДАБІ області каже, що цього не бачить…. У мене є пропозиція: надіслати звернення генеральному прокурору України з інформацією про вчинення злочину на території міста по всіх об’єктах, вказати всі судові рішення та прізвища суддів, які ці рішення приймали, звернутися у відповідні суддівські органи. Потрібно об’єднати потенціал, щоб людей, які порушують норми закону, покарали», – сказав Садовий.

Нагадаємо, про незаконне будівництво житла на вул. Шевченка, 418 у Львові заговорили ще у 2017 році. Вже тоді у збудованому будинку були розкуплені всі квартири, а деякі забудовник продавав навіть двічі. Також у цьому будинку після негоди навіть розсипалися балкони.

Загалом компанія «Ірокс» самовільно будує житло ще й на вул. Антонича, 1, вул. Величковського, 61 та на вул. Тернопільській, 42.

Нещодавно власники помешкань, які зводить «Ірокс», вийшли на акцію протесту через те, що в будинку на вул. Величковського, 61 досі не проведені комунікації.

Як повідомляв Львівський портал, правоохоронці встановили і довели причетність керівника ПрАТ «Ірокс» Ігоря Микичака до незаконного заволодіння коштами громадян на суму 6,5 млн грн та будівництва багатоквартирних житлових будинків на самовільно захоплених земельних ділянках у різних районах Львова.

Микичака затримали у квітні 2018 року за підозрою у шахрайстві, зловживанні службовим становищем та підробленні документів у сфері містобудування. Тоді суд йому обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 850 неоподаткованих мінімумів ‒ 1 млн 445 тис. грн.

Додамо також, що у міськраді Львова хочуть знести 12 незаконних забудов. Про те, як обрати добросовісного забудовника при купівлі квартири у Львові, читайте за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *