ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні – Міжнародний день жестових мов

Ольга Денисяка

|

23 вересня відзначається Міжнародний день жестових мов. Таке рішення прийняла Генеральна Асамблея ООН 19 грудня 2017 року, передає Львівський портал.

 

Дату 23 вересня обрали, тому що саме цього дня у 1951 році в Римі була заснована Всесвітня федерація глухих, яка об’єднує понад 70 мільйонів глухих людей у всьому світі та 135 національних асоціацій глухих.
Основна мета відзначення Міжнародного дня жестових мов – підвищення обізнаності суспільства про жестові мови та посилення їх статусу.

Саме в цей день, люди з порушенням слуху з усього світу доносять інформацію про те, що хочуть бути почутими. Гаслом дня є: «Із жестовою мовою залучені всі!»

Нагадаємо, раніше Львівський портал писав, що аби допомогти людям з порушеннями слуху отримати необхідні послуги й бути почутим у ЦНАПах Львова  встановлюють онлайн-сурдоперекладачі.

Також цього року 14 подій Book Forum стали інклюзивними для людей, які не чують. Серед них – презентації книг, дискусії, воркшопи, також на жестову мову перекладені події для дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *