ОСТАННІ НОВИНИ

Для завершення гінекологічного корпусу у Львівському перинатальному центрі потрібно 60 мільйонів

Соломія Головіна

|

Для завершення капітального ремонту гінекологічного корпусу перинатального центру у Львові необхідно ще 60 млн грн. Про це під час відкритого інтерв’ю, організованого Тvoemisto.tv, повідомила керівниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Пологовий у перинатальному центрі, на щастя, працює, а для завершення реконструкції гінекологічного корпусу ще потрібне дофінансування у розмірі 60 млн грн. У обласній клінічній лікарні на пологове відділення необхідно трішки менше грошей», – зазначила посадовиця.

При цьому Ірина Микичак додала, що станом на сьогоднішній день уряд зупинив фінансування з Державного фонду регіонального розвитку і соціально-економічної субвенції.

«Сподіваємося, що найближчим часом це розблокують і кошти надійдуть. Нам дуже потрібно, щоб до кінця року завершили капітальний ремонт по двох об’єктах», – констатувала вона.

Як повідомляв Львівський портал, 20 квітня 2018 року  за участі тодішнього президента України Петра Порошенка у Львові урочисто відкрили перинатальний центр. 22 червня цього ж року у перинатальному центрі відкрили відділення патології вагітності та пологовий зал.

Також ми інформували про те, що у серпні 2019 року тут відкрили «Вікно життя» – місця у медичному закладі, де матір анонімно з тих чи інших причин, може залишити свою новонароджену дитину.

Раніше заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк казав, що повністю перинатальний центр мають  відкрити у березні-квітні 2019 року. Однак, як бачимо, цього не відбулося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *