ОСТАННІ НОВИНИ

На українській антарктичній станції пройде Марш за тварин

Соломія Головіна

|

В неділю, 15 вересня, вперше в історії зоозахисна подія – Всеукраїнський марш за тварин – пройде в Антарктиді. Підтримати цю ініціативу вирішили учасники експедиції на українській антарктичній станції «Академік Вернадський». Про це повідомляє організація «UAnimals» у Facebook.

 

«Питання захисту тварин актуальне через наявність великої кількості місць-пережитків минулого, де тварин використовують як ресурс. До прикладу в київській області в приватних вольєрах утримується більше ведмедів ніж залишилось в дикій природі в Україні. А їх залишилось всього 300. Вважаю що в 21 сторіччі людина в здоровому глузді не має морального права допускати жорстоке поводження та знущання над тваринами. Не кажучи вже про те аби платити гроші за виставу в якій виступає змучена тварина», – каже учасник 24-ї української антарктичної експедиції Олександр Квятковський.

Всеукраїнський марш за тварин має 11 ключових вимог: від заборони цирків з тваринами і дельфінаріїв, притравочних станцій, хутрових ферм і контактних зоопарків до запровадження дієвої системи покарання за жорстоке ставлення до тварин.

«Суспільство досі виносить тварин за межі системи моральних цінностей. Нам здається, що людина може залишатися доброю, підтримуючи садизм по відношенню до представників інших видів. Всеукраїнський марш за тварин покликаний привернути увагу до захисту тварин і звернутися не лише до влади, але й кожного українця. Усім нам варто зробити свій крок гуманності», – стверджує засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

Нагадаємо, що 15 вересня о 12:00 Всеукраїнський марш за тварин одночасно пройде у 24 містах, зокрема – у Львові.

Раніше Львівський портал писав про те, що у Верховній Раді пропонують зареєструвати законопроект, який передбачає заборону в Україні хутрових ферм, діяльність яких ніхто не контролює. Лише за даними офіційної статистики, щороку в державі на хутро вбивають понад 630 тисяч тварин, переважно норок.

Також ми інформували про те, що Міністерство охорони здоров’я України пропонує посилити вимоги до косметичної продукції і заборонити випробування на тваринах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *