ОСТАННІ НОВИНИ

Суд зобов’язав знести 8 незаконних поверхів у будинку На Нивах

Вероніка Рой

|

Львівський окружний адміністративний суд зобов’язав власним коштом знести самочинно добудовані 8 поверхів багатоквартирного житлового будинку «Форест-Хілл» на вул. На Нивах, що у Шевченківському районі Львова.

 

Як повідомляє пресслужба мерії Львова, починаючи з 2016 року Інспекцією ДАБК у м. Львові неодноразово проводились заходи державного архітектурно-будівельного контролю щодо будівництва на вул. На Нивах.

«У 2016 році замовнику двічі видавалися приписи про зупинення виконання підготовчих та будівельних робіт з вимогою про забезпечення доступу посадових осіб органу державного архітектурно-будівельного контролю до об’єкта будівництва для проведення перевірки. При цьому, замовнику видали два приписи про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудування, в тому числі з вимогою про знесення об’єкта будівництва.

Того ж року замовник двічі отримував приписи з вимогами забезпечити виконання вимог попередніх приписів про усунення порушень вимог містобудівного законодавства. Вимоги цих приписів про зупинення робіт та про усунення порушень замовником не виконано, будівництво не зупинено, належний документ, що дає право на виконання будівельних робіт, не отримано, об’єкт будівництва не знесено», — розповіли в Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю м. Львова.

Також зазначається, що за результатами проведених заходів, замовника двічі було притягнено до адміністративної відповідальності за недопущення посадових осіб Інспекції до об’єкта будівництва для проведення перевірки.

«28 листопада 2016 року замовника було притягнено до адміністративної відповідальності за невиконання припису про зупинення виконання підготовчих та будівельних робіт. 30 листопада 2016 року замовника притягнено до адміністративної відповідальності за виконання будівельних робіт без документа, що дає право на їх виконання. 28 грудня 2016 року та 12 січня 2017 року  замовницю притягнено до адміністративної відповідальності за невиконання приписів про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності», — додали в Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю м. Львова.

За результатами перевірки Інспекція встановила, що будівельні роботи на об’єкті на вул. На Нивах проведено не лише всупереч приписам Інспекції про зупинення будівельних робіт, без реєстрації відповідного документа на початок виконання будівельних робіт, але й з порушенням містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки.

Так, не було забезпечено проїзду з усіх сторін проектованого будинку та доступу пожежників, нормативної кількості місць зберігання автотранспорту, порушено поверховість. До того ж, було порушення Плану зонування Шевченківського району м. Львова на земельній ділянці, що не відведена для будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Враховуючи порушення, Інспекція ДАБК у Львові подала позов про знесення самочинно збудованого об’єкта.

За результатами розгляду цієї справи, 19 липня цього року Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про знесення самочинно збудованих 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 поверхів будинку з компенсацією замовником витрат, пов’язаних із його знесенням.

Зазначимо, що замовником будівництва є Ганна Федорів. За інформацією Zaxid.net, містобудівні умови та обмеження на зведення 4-поверхового будинку на вул. На Нивах вона отримала у 2015 році.

Під час судового засідання 19 липня 2019 року Ганна Федорів заперечила, що є замовницею будівництва. Вона зазначила, що будівництвом займалось ТзОВ «Олдмстрой». Проте суд довів, що саме ім’я Ганни Федорів є в усіх документах, пов’язаних із ЖК «Форест Хілл».

На рішення суду першої інстанції 19 серпня замовник подав апеляційну скаргу.

Нагадаємо, раніше суд постановив знести у Львові самобуд – житловий багатоквартирний будинок на вул. Варшавській, 22. Зараз всі квартири у ньому вже розкуплені.

А у квітні завершився процес знесення збудованої з порушеннями багатоповерхівки на вул. Личаківській, 259. Як проходив цей процес, дивіться тут.

Львівський портал писав про те, як обрати добросовісного забудовника при купівлі квартири у Львові. Всі деталі – за посиланням.

Додамо, що у червні 2018 року у мерії заявляли про те, що у Львові є лише близько десяти скандальних забудов.

Фото: Асоціація західноукраїнських забудовників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *