ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виніс рішення у справі чиновника Верховної ради проти львівської журналістки

Вероніка Рой

|

Галицький суд відмовив голові секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Юрію Сорочику у стягненні 100 тисяч гривень моральної компенсації з львівської журналістки Вікторії Балицької, яка 27 січня 2019 у своєму Фейсбуці поширила інформацію про його конфлікт із патрульними. Водночас суд задовільнив позов чиновника про часткове спростування оприлюдненої інформації. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Суд визнав недостовірною інформацію у трьох моментах допису журналіста та вимагає їх спростувати протягом 10 днів з дати набрання судового рішення законної сили. Зокрема, мова йде про словосполучення: «…патрульні зупинили автомобіль BMW X5, бо він рухався без увімкнених фар ближнього світла», «…почав ображати патрульних, а згодом вдарив одного із них кулаком в лице», «агресивний пасажир».

Суд відмовив голові секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції Юрія Сорочика

Водночас у коментарі Львівському порталу Вікторія Балицька повідомила, що не згідна з рішенням суду і подаватиме апеляцію.

Як повідомлялося раніше, 27 січня 2019 року Вікторія Балицька оприлюднила інформацію про те, що 26 січня 2019 року на кільцевій дорозі Львова, між Рудном і Рясне-Руською, патрульні зупинили автомобіль BMW X5, бо він рухався без увімкнених фар ближнього світла. За кермом була жінка… У ході інциденту пасажир цієї автівки почав себе агресивно поводити та, за її словами, вдарив патрульного.

Через 18 днів після цього на адресу Львівського порталу надійшов лист від адвоката Юрія Сорочика, в якому зазначалося, що чиновник не бив патрульного поліцейського під Львовом і подає до суду на автора поширеної інформації.

Як виявилося, Юрій Сорочик таки подав до суду на львівську журналістку Вікторію Балицьку. Посадовець вимагає 100 тисяч гривень моральної компенсації за оприлюднену нею інформацію про його конфлікт із патрульними.

1 липня оприлюднили відео конфлікту Юрія Сорочика та патрульних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *