ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янин у суді домігся скасування регіональної мови в Дніпрі

Андрій Котенський

|

Відомий борець за права українців в Україні, доцент кафедри програмування Львівського національного університету імені Івана Франка у суді домігся скасування регіональної мови у Дніпрі. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами Святослвва Літинського, він із однодумцями уже рік добиваються скасування незаконних регіональних мов по Україні, а сьогодні їм вдалося скасувати регіональну мову у Дніпрі.

«Скасував регіональну мову в Дніпрі. Вже рік, як стукаємо у кожну обласну прокуратуру, де в незаконний спосіб досі діє регіональна мова. Деякі міста самі скасовують рішення, дія яких суперечить рішенню Конституційного Суду, а деякі відмовляються. Після кількох моїх скарг у Прокуратуру Дніпропетровської області сьогодні врешті отримав результат – прокуратура області через суд скасувала рішення Дніпровської міської ради про встановлення регіональної мови», – повідомив він.

«На черзі розгляд позову до Дніпропетровської обласної ради», – додав він.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Літинський домігся в суді паспорта без сторінки російською мовою. Після цього львівський активіст отримав перший в Україні паспорт, заповнений лише державною мовою. Також молодий львів’янин виграв суд у Авакова. Згодом борець за права українців в Україні домігся української клавіатури на ноутбуках Hewlett Packard, а також української мови у мультимедійних системах Volkswagen.

За його ж позовом Нацполіції і МВС заборонилипублікувати інформацію без української мови. Такожзавдяки йому стало відомо, що мережа супермаркетів «Алло» відмовляється українізовуватись. У інтерв’ю Львівському порталу«Один у полі воїн. #Святослав Літинський», він розповів, що BMW, Audi, «АЛЛО», VARUS та Sport Life також противники української мови в Україні.

Влітку 2018 року він виграв суд у всесвітньовідомої косметичної корпорації.

На початку 2019 року суд підтримав вимогу львів’янина скасувати регіональну російську мову у Харкові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *