ОСТАННІ НОВИНИ

Новостворена київська фірма викупить приміщення на площі Ринок за 45 мільйонів

Наталя Дуляба

|

ТОВ «Дейлор Консалт» придбає приміщення кам’яниці №37 на площі Ринок більше ніж за 45,5 млн грн. Про це йдеться на порталі публічних закупівель Prozorro, передає Львівський портал.

 

На торги мерія виставила нежитлове приміщення підвалу, першого поверху та антресолі загальною площею 246,9 кв м. Стартова ціна об’єкта становила 41 008 200 грн.

На аукціон, який мав відбутися сьогодні, 2 травня, об 11:41 год., подалась лише одна компанія – ТОВ «Дейлор Консалт». У цьому випадку аукціон визнають таким, що не відбувся, однак законодавство дає право такій фірмі викупити об’єкт і без торгів.

За виставлену на продаж нерухомість на площі Ринок, 37 ТОВ «Дейлор Консалт» запропонувало 45 576 875,59 грн, що майже на 5 млн грн більше від стартової ціни.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Зараз управління комунальної власності вивчатиме подані ТОВ «Дейлор Консалт» документи, і якщо вони відповідатимуть усім вимогам, то йому продадуть приміщення на площі Ринок, 37.

Зазначимо, чотириповерховий будинок на площі Ринок, 37 є пам’яткою архітектури національного значення. Він розташований у межах території, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Будівля також відома як кам’яниця Гросваєрівська. Її звели орієнтовно у XIV–XV ст. Протягом останніх років на першому поверсі будинку функціонувала галерея «Арт-11».

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Дейлор Консалт» створили зовсім нещодавно – у листопаді 2018 року. Зареєстроване воно у Києві на вул. Оленівській.

Засновником ТОВ «Дейлор Консалт» є Юрій Пузь. Жодними іншими фірмами він не володіє. Водночас кінцевими бенефіціарними власниками компанії є Володимир Пальчик та Валерій Резнік, які володіють низкою нещодавно створених фірм, що займаються оптовою торгівлею та будівництвом, серед них – «Фарейк», «Одіум», «Будівельна столиця», «Мегастрой девелопмент», «Євробуд гранд», «Інтеграл-буд».

Основний вид діяльності ТОВ «Дейлор Консалт» вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Розмір його статутного капіталу становить 1000 грн.

Як повідомляв Львівський портал, це вже не перший об’єкт на площі Ринок, який мерія продала за останніх півроку-рік. Восени 2018-го міська рада за 5 млн грн продала підвальне приміщення на площі Ринок, 31. Його купило ТзОВ «Холдинг «Гранд Готель», власником якого є Григорій Козловський.

У грудні фірма бізнес-партнера Козловського викупила приміщення першого поверху у кам’яницях №12, №13 на площі Ринок. А в лютому приміщення на площі Ринок, 38 викупила новостворена київська фірма.

Також у березні цього року на торгах міськрада продала приміщення на площі Ринок, 40. Його викупила львівська фірма, заплативши всього лише на 1 копійку більше від свого конкурента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *