ОСТАННІ НОВИНИ

Кримінал щодо сепаратистського опитування на Львівщині не закрито, – СБУ

Наталя Дуляба

|

Речник СБУ Львівщини Олег Александров спростував чутки про те, кримінальну справу щодо скандального сепаратистського опитування вже нібито закрили. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

 

Олег Александров зазначив, що СБУ продовжує процесуальні дії в межах діючого кримінального провадження. Слідчі вже допитано ряд осіб, залучених до скандального дослідження, також заплановані інші заходи правоохоронців, в тому числі й семантико-лінгвістична експертиза.

«Хто і що саме коментував з приводу перевірки, яка «нічого не виявила», – не відомо, але це точно не особи, уповноважені регіональним органом, який веде слідство… Не піддаємо сумніву права соціологів на професію, але в цьому випадку всі крапки має розставити слідство», – додав речник СБУ.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про те, що СБУ відкрила кримінальну справу за фактом проведення на Львівщині опитування, у якому побачила публічні заклики до посягання на територіальну цілісність і недоторканість України.

Таке дослідження на Львівщині проводив Київський міжнародний інститут соціології на замовлення видання «Дзеркало тижня». У ньому йшлося, зокрема, про «перспективи регіону» на кшталт «окремої незалежної держави» чи «приєднання до іншої держави».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *