ОСТАННІ НОВИНИ

Польська церква заявила, що підтримує ПЦУ

Вероніка Рой

|

Польська Автокефальна Православна Церква принципово підтримує українську автокефалію. Про це йдеться у офіційному комунікаті канцелярії Собору єпископів, передає Cerkvarium.

 

«Від імені Собору єпископів ПАПЦ, у відповідь на листи у справі автокефалії Церкви Православної в Україні однозначно інформуємо, що Польська Автокефальна Православна Церква була і є за визнання повної самостійності – автокефалії Церкви Православної в Україні» – йдеться у повідомленні.

У канцелярії також додають, що «надання автокефалії повинно відбуватися відповідно до догматично-каноничних норм по відношенню до цілої Церкви, а не групи розкольників».

Крім цього, зазначається, що ті, хто відступив від Церкви, були позбавлені священицьких свячень – не можуть представляти здоровий церковний організм. Ця канонічна дія порушує євхаристійну і міжправославну єдність.

Зазначається, що Польська Православна Церква співпрацює з іншими Помісними Церквами задля врегулювання церковного питання в Україні.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор, під час якого митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) обрали на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

5 січня у Стамбулі Патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної Церкви України. А 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос про автокефалію ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Додамо, що священний Синод Української православної церкви Московського патріархату на засіданні 3 квітня закликав Вселенського патріарха відкликати Томос про надання автокефалії Православній церкві України.

Фото: Cerkvarium

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *