ОСТАННІ НОВИНИ

В УПЦ МП закликали патріарха Варфоломія відкликати Томос

Вероніка Рой

|

Священний Синод Української православної церкви Московського патріархату на засіданні вчора, 3 квітня, закликав Вселенського патріарха відкликати Томос про надання автокефалії Православній церкві України. Відповідна заява розміщена на сайті УПЦ МП.

 

«Слід констатувати, що дії Константинопольського Патріархату в Україні завдали великої шкоди українському Православ’ю, а також стали загрозою для всеправославної єдності. Вважаємо, що Константинопольський Патріархат і особисто Патріарх Варфоломій має визнати свою помилку і працювати над її виправленням»,- йдеться у заяві.

Синод також вважає, що: «Способом виправлення цієї помилки могло би бути відкликання Томосу, заклик до розкольників про покаяння в гріху розколу та скликання Всеправославного зібрання задля соборного вирішення українського церковного питання».

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор, під час якого митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) обрали на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

5 січня у Стамбулі Патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію Православної Церкви України. А 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос про автокефалію ПЦУ митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *