ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові заборонили продаж алкоголю та пива у кіосках

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада сьогодні, 4 квітня, прийняла ухвалу про неприпустимість здійснення торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у тимчасових спорудах. «За» проголосували 43 депутати, про це зі сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

Під дію ухвали потрапили 236 МАФів, які розташовані у різних районах Львова та продають алкогольні і слабоалкогольні напої. Із повним їхнім переліком можна ознайомитися тут.

Зазначимо, що Львівська міська рада фактично не заборонила таким суб’єктам підприємницької діяльності продавати алкоголь, а лише визнала «торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у МАФах неприпустимою».

Проте мерія рекомендуватиме всім 236 МАФам припинити реалізацію алкоголю з 1 травня цього року. А вже з 15 травня районні адміністрації почнуть проводити рейди і перевіряти, чи дотримуються підприємці прийнятої ухвали.

Якщо у МАФах надалі будуть торгувати алкогольними і слабоалкогольними напоями, то міська рада анульовуватиме дозволи на їхнє розміщення і виключатиме такі об’єкти з Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд. Після цього МАФи демонтовуватимуть представники районних адміністрацій.

Нагадаємо, ще влітку 2018 року львів’яни створили петицію до міської ради з вимогою заборонити продаж алкогольних напоїв у МАФах. Втім тоді вона не набрала необхідної кількості голосів.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові також діє заборона на роздрібну торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного) у нічний час.

У березні минулого року Верховна Рада України прийняла закон, який дозволяє місцевій владі обмежувати на певний час доби продаж алкогольних і слабоалкогольних напоїв. Його ініціатором та автором є нардеп зі Львівщини Ігор Васюник.

До цього через таку законодавчу проґалину Антимонопольний комітет неодноразово вимагав, аби міська рада скасувала свою заборону на нічний продаж алкоголю. Востаннє такі зауваження комітет давав влітку 2017 року, однак мерія їх не виконала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *