ОСТАННІ НОВИНИ

Отруєння дітей у садочках. У мерії вимагають перевірити всі ДНЗ Львова

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 4 квітня, під час сесії Львівської міської ради депутатка Мар’яна Батюк закликала міського голову Андрія Садового дати вказівку перевірити всі дитячі садки на дотримання санітарних норм. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

 

Депутатка наголосила, що, зважаючи на непоодинокі випадки отруєння дітей у дитсадках міста, потрібно негайно перевірити, чи дотримуються дошкільні заклади Львова санітарних правил та норм.

«1 квітня ЗМІ повідомили про те, що до лікарні потрапили чотири дитини віком від 3 до 5 років з гострою кишковою інфекцією. Вони навчались у ДНЗ №130. За фактом отруєння відкрито кримінальне провадження. Слід зазначити, що це вже не перший випадок отруєння дітей дошкільного віку у місті. На початку року у ДНЗ №153 отруїлися десятеро дітей ясельної групи. Причиною зараження став ентеровірус. Враховуючи частоту таких випадків, прошу вжити заходів для невідкладної перевірки всіх дошкільних навчальних закладів Львова на дотримання санітарних норм, а також публічно повідомити про результати такої перевірки», – звернулася Мар’яна Батюк.

Своєю чергою Андрій Садовий на заклик наразі ніяк не зреагував.

Нагадаємо, протягом 29 березня – 1 квітня у Львові до лікарні потрапили четверо дітей з діагнозом «гостра кишкова інфекція». Всі вони навчалися у ДНЗ №130. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальну справу.

Наразі Держпродспоживслужба разом із Львівським обласним лабораторним центром розпочали епідеміологічне розслідування спалаху. Також всі обставини отруєння встановлюють правоохоронці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *