ОСТАННІ НОВИНИ

За фактом отруєння дітей у львівському садку поліція відкрила кримінал

Олена Карп'юк

|

Вчора, 1 квітня, у Сихівський відділ поліції надійшло повідомлення про те, що протягом 29 березня – 1 квітня до лікарні потрапили четверо дітей з діагнозом «гостра кишкова інфекція». Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Встановлено, що всі діти віком від 3 до 5 років є вихованцями одного зі львівських дошкільних навчальних закладів.

Одного пацієнта після надання медичної допомоги відпустили додому, інші троє досі перебувають у лікарні.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч.1ст.325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Зазначимо, про отруєння чотирьох дітей у львівському дитсадку напередодні повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко. Також вона зазначила, що  в медзакладах зареєстровані звернення ще чотирьох вихованців ДНЗ.

Як водночас підтвердив обласний лабораторний центр МОЗ України, у лікарні загалом перебувають 8 дітей. Попередній діагноз – гостра кишкова інфекція, функціональні розлади травлення, гастроентерит та коліт інфекційного та неуточненого походження. Всі діти перебували та харчувались у закладі дошкільної освіти №130 м. Львова.

Наразі призначені експертизи, Держпродспоживслужба разом із Львівським обласним лабораторним центром розпочали епідеміологічне розслідування спалаху. Також всі обставини отруєння встановлюють правоохоронці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *