ОСТАННІ НОВИНИ

Власників вілли «Люсія» вдруге оштрафують на 170 тисяч гривень

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 27 березня, адміністративна комісія при виконавчому комітеті Львівської міської ради вдруге наклала штраф у розмірі 170 тисяч гривень на власників вілли «Люсія», що на вул. Свєнціцького, 16. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

«Якщо говорити про віллу Люсію, то це була дуже довга історія.  Для нас є важливо, щоб ця будівля була збережена у такому автентичному стані, в якому вона може бути. Ми розуміємо, що сьогодні – це приватна власність, але це пам’ятка архітектури. Ми будемо відстоювати позицію збереження цієї вілли як пам’ятки», – повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

Нагадаємо, сьогодні адміністративна комісія при виконавчому комітеті ЛМР також наклала штраф у розмірі 170 тисяч гривень на власників вілли Бачевських.

Зазначимо, у вересні 2018 року власника вілли «Люсія» вже штрафували на 170 тисяч гривень.

Додамо, у листопаді 2017 року Львівська ОДА внесла віллу «Люсію» до переліку щойно виявлених пам’яток. А в лютому цього року Міністерство культури надало їй статус пам’ятки місцевого значення. Однак після цього ОСББ «Свєнціцького-16», якому належить будинок, подало позов до суду про скасування цих наказів.

ОСББ «Свєнціцького-16» хоче збудувати на місці вілли багатоповерховий житловий будинок. Втім у міській раді запевняють, що не дозволять це будівництво.

Нагадаємо, віллу «Люсія» у 1896 році збудував архітектор Іван Долинський. У радянський час приватну віллу перебудували під п’ять квартир, які з часом викупило ОСББ «Свєнціцького-16». Одним із засновників цього ОСББ є Ігор Скробацький, який є одним із співвласників ресторанів «Голодний Микола» та «Кумпель».

Зараз будинок на вул. Свєнціцького, 16 є практично знищений: у судових матеріалах є результати обстеження споруди від 2015 року, в яких зазначено, що на той час вже було знищено близько 69% будинку. Через це виникла загроза обвалу споруди.

Фото: 032

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *