ОСТАННІ НОВИНИ

Власника вілли Бачевських оштрафували на 170 тисяч гривень за незаконну скляну добудову

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 27 березня, адміністративна комісія, створена при виконавчому комітеті ЛМР, щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини оштрафувала власника вілли Бачевських, що розташована на вул. Вітовського, 35-А, на 170 тисяч гривень за незаконну скляну добудову. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, це вже другий штраф, який накладається на власника вілли Бачевських.

«Перший штраф був за зміну колористики, а також за заміну вікон на пластикові. Цей штраф у розмірі 17 тисяч гривень був оплачений власником. Власне, ми давали декілька можливостей, щоб з’явився представник, оскільки дана добудована конструкція немає підтверджених документів. Тому ми наклали другий штраф на власника», – пояснив він.

Зазначимо, Львівський портал виявив скляну добудову на віллі, яка є пам‘яткою архітектури, 30 листопада минулого року. Тоді очільника міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко заявляла, що така добудова є незаконною, адже дозвіл на такі роботи мала видати Інспекція держархбудконтролю. Інформації про те, що «Кас Консалтинг» отримав такий дозвіл, мерія не має. Через це управління охорони історичного середовища навіть зверталось до правоохоронних органів, однак як додала Львівському порталу Лілія Онищенко, жодної відповіді так і не надійшло.

За попередньою інформацією адмінкомісії при виконкомі, власник вілли Бачевських також ще не оплатив накладений раніше штраф у розмірі 1700 гривень.

Нагадаємо, віллу Бачевських купило приватне підприємство «Кас Консалтинг» у 2016 році. Відтоді воно й розпочало реконструкцію, не маючи на це жодних дозволів. Торік власники самовільно перефарбували віллу у сірий колір і замінили у ній вікна на пластикові.

Про те, що роботи у пам’ятці відбуваються незаконно, неодноразово говорили у міськраді Львова. А минулого року під час презентації проекту реконструкції вілли представник «Кас Консалтингу» Орест Вишневський визнав, що роботи проводили без необхідних дозвільних документів і додав, що припиняти їх не будуть. Лише зараз власники звертатимуться за необхідними дозволами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *