ОСТАННІ НОВИНИ

У Ганущина заговорили про компроміс щодо розірвання «сміттєвого меморандуму»

Соломія Головіна

|

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк висловив сподівання, що під час сьогоднішнього пленарного засідання депутати дійдуть компромісу щодо питання «сміттєвого меморандуму» і не будуть достроково передавати мерії «сміттєві повноваження» назад. Про це він розповів у інтерв’ю Львівському порталу.

 

Він наголосив, що не хотів би, щоб львів’яни стали заручниками рішень міської чи обласної ради.

«Думаю, ми шукатимемо якийсь компромісний варіант перед тим, як жорстко говорити про те, що передаємо це місту. Я б дуже не хотів, щоб львів’яни стали заручниками. Ви ж пам’ятаєте, що було три роки тому…Така моя особиста думка. Пропонуватиму і на засіданні фракції, переконуватиму і голову облради, щоб це було таки до 1 липня», – сказав Володимир Гірняк.

На переконання заступника голови облради, під час нинішнього засідання депутатам таки вдасться домовитися і досягнути цього компромісу.

«Я вважаю, що ми не повинні ризикувати. Саме тому не варто приймати поспішних рішень, відтак ми з головою облради, депутатським корпусом, міською владою шукатимемо компроміс…Ми завжди його шукаємо. А дискусії з містом, перенесення цього питання – це теж компроміс», – запевнив посадовець.

Як повідомляв Львівський портал,  12 березня Львівська облрада планує повернути міській раді Львова повноваження на вивіз відходів із 1 квітня 2019 року, а не з початку липня, як це попередньо було передбачено у «сміттєвому меморандумі». На сесію в обласну раду запросили міського голову Львова Андрія Садового.

Нагадаємо, міська рада Львова передала ОДА «сміттєві повноваження» 1 липня 2017 року. Вивозити відходи з міста область мала би до 30 червня цього року.

Також зауважимо, що депутат міськради Валерій Веремчук повідомив, що під час засідання керівників фракцій обласної ради було вирішено не розглядати питання про щодо зміни терміну дії «сміттєвого меморандуму».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *