ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна рада передумала достроково віддавати Львову сміття?

Наталя Дуляба

|

Завтра, 12 березня, Львівська обласна рада не буде розглядати питання про дострокову передачу «сміттєвих повноважень» міській раді Львова. Про це після зустрічі з обласними депутатами сьогодні, 11 березня, повідомив у сесійній залі Львівської міськради депутат Валерій Веремчук, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Я був щойно на засіданні керівників фракцій обласної ради. Вони дослухались до нашого прохання і не будуть завтра розглядати питання про щодо зміни терміну дії сміттєвого меморандуму. Я вважаю, що це є початком нормального режиму співпраці і спілкування. Звичайно, те, яким чином місто вивозитиме відходи вже з липня, треба буде визначати спільно з виконавчими органами влади, але принаймні з квітня сміття у Львові не буде», – розповів Валерій Веремчук.

Зазначимо, сьогодні під час сесії міськради Львова заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак запевнив, що місто готове самостійно вивозити сміття, а також до дострокового повернення «сміттєвих повноважень».

Під час обговорення депутати також пропонували прийняти звернення до Львівської обласної ради з проханням не передавати передчасно Львову «сміттєві повноваження». Втім це звернення не набрало необхідної кількості голосів.

Як повідомляв Львівський портал,  12 березня Львівська облрада планує повернути міській раді Львова повноваження на вивіз відходів із 1 квітня 2019 року, а не з початку липня, як це попередньо було передбачено у «сміттєвому меморандумі». На сесію в обласну раду запросили міського голову Львова Андрія Садового.

Нагадаємо, міська рада Львова передала ОДА «сміттєві повноваження» 1 липня 2017 року. Вивозити відходи з міста область мала би до 30 червня цього року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *