ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада знову продає приміщення на площі Ринок

Наталя Дуляба

|

Управління комунальної власності Львівської міськради знову продає на аукціоні приміщення на площі Ринок. Цього разу на торги виставили частину будинку №40. Це буде вже п’яте приміщення на площі Ринок, яке мерія продає за останні півроку. Оголошення про аукціон розміщене на Prozorro.Продажі, передає Львівський портал.

 

На аукціон, який відбудеться 19 березня, виставили два нежитлові приміщення на першому (33,8 кв м) та третьому поверхах (51,5 кв м) на площі Ринок, 40. Стартова ціна об’єкта, загальна площа якого становить більше 85 кв м, – 2 716 200 грн.

Зазначимо, що триповерховий будинок №40 на площі Ринок є пам’яткою архітектури національного значення. Він розташований у межах території, внесеної до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Будівля також відома як кам’яниця Зухоровичовська.

Сам будинок має п-подібну форму, збудували його у ХVІІ-XVIII ст. На другому поверсі облаштований балкон, який підтримують скульптури атлантів. Дотепер будинок був житловим, а на першому поверсі діє галерея історичного військового однострою і крамниця сувенірів.

Подавати свої заявки на участь у торгах можна до 18 березня включно.

Як повідомляв Львівський портал, це вже не перший об’єкт на площі Ринок, який мерія виставляє на продаж. Торік восени міська рада за 5 млн грн продала підвальне приміщення на площі Ринок, 31. Його купило ТзОВ «Холдинг «Гранд Готель», власником якого є Григорій Козловський.

Як відомо, Григорію Козловському належить винниківський футбольний клуб «Рух», «Гранд Готель», заклад «Королівська пивоварня» та Винниківська тютюнова фабрика. Також він є співвласником будівельної компанії Avalon Inc., яка зводитиме першу у Львові 25-поверхівку.

Також у грудні фірма бізнес-партнера Козловського викупила приміщення першого поверху у кам’яницях №12, №13 на площі Ринок. А в лютому приміщення на площі Ринок, 38 викупила новостворена київська фірма.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *