ОСТАННІ НОВИНИ

Україна не братиме участь у Євробаченні-2019

Соломія Григор'єва

|

Національна суспільна телерадіокомпанія України відмовляється від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019. Про це 27 лютого повідомила прес-служба НСТУ, передає Львівський портал.

 

Нагадаємо, переможцем Національного відбору на цьогорічне Євробачення стала співачка MARUV, якій запропонували укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі. Однак після проведених перемовин вона відмовилася підписувати договір.

Альтернативним способом визначення представника від України на Євробачення-2019 правила визнають його безпосереднє призначення мовником. Тобто НСТУ мігла би обрати будь-якого виконавця не з числа учасників Національного відбору.

«Проте від такої альтернативи Суспільний мовник відмовляється, адже з повагою ставиться до вибору глядачів у Національному відборі. Тому в ситуації непідписання договору про участь у Євробаченні з переможцем телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами Національного відбору. Гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в Євробаченні-2019.

У ситуації, що склалася, дотримуючись закону про Суспільне мовлення, а також в умовах надмірної політизації перебігу національного відбору Суспільний мовник вирішив відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *