ОСТАННІ НОВИНИ

За чотири роки на Львівщині встановили понад 300 сонячних електростанцій

Наталя Дуляба

|

Протягом  2015-2018 років на Львівщині на території приватних домогосподарств встановили 343 сонячні електростанції потужністю 5,87 МВт. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Як розповів директор департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської ОДА Володимир Лялька, у встановлення цих 343 сонячних електростанцій вкладено понад 6,5 млн євро.

І лише протягом минулого року на Львівщині ввели в експлуатацію 179 сонячних установок приватних домогосподарств потужністю 3,67 МВт.

«Потужність  приватних сонячних станцій зросла в 2,5 рази, а кількість приватних сонячних станцій – більше, ніж удвічі», – наголосив Володимир Лялька.

Зазначимо, що в області діє програма «Енергозбереження для населення Львівщини», в межах якої мешканцям компенсовують 10% кредиту (але не більше 25 000 грн), взятого на встановлення сонячних електростанцій. На такі компенсації передбачили 1 млн грн.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року на Яворівщині відкрили першу чергу масштабної сонячної електростанції, потужністю 36 МВт. Її площа становить 75 га, другу чергу електростанції планують запустити у 2019 році.

Як повідомляв Львівський портал, упродовж 2018 року на території Львівської області мали відкрити п’ять нових сонячних та дві вітрові електростанції.

Також торік голова Львівської ОДА Олег Синютка віддав братам Дубневичам під сонячні електростанції більше 100 га землі на території гірничо-хімічного підприємства «Сірка».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *