ОСТАННІ НОВИНИ

У Яворівському районі відкрили потужний енергоострів

Юлія Шпак

|

Вчора, 1 листопада, відбулось відкриття першої черги сонячної електростанції «Яворів-1», потужністю 36 МВТ, яка є проектом компанії «Еко-Оптіма». Розташована СЕС в с.Терновиця Яворівського району, Львівської області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі львівської ОДА.

 

«Ми маємо великий потенціал. Енергоострів – це надважлива і тяжка праця, яку роблять звичайні люди. Це неоціненно важливий проект. Все, що дано Богом, ми повинні використовувати сповна. Тут я розумію, що Україна має чим пишатись. Я радий, що сьогодні можу бути саме тут, адже Львівщина сьогодні – лідер у залученні інвестицій, одна з перший у людському капіталі та альтернативній енергетиці », – зазначив Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Компанія ТзОВ «Енергопарк Яворів» у жовтні 2018 року реалізувала проект з будівництва сонячної електростанції «Енергопарк Яворів». СЕС входить до так званого енергоострову і позиціонує себе як найбільший об’єкт такої потужності на території Західної України.

Зазначимо, що електростанція займає площу 75 га, на якій розташовано понад 134 тисячі фотоелектричних панелей, трансформатор та підстанція 110-10-10 кВ потужністю 62 МВА для постачання електроенергії в мережу об’єднаної енергосистеми України.

В рік електростанція генеруватиме 41,251 млн кВт/год електроенергії. Обсяг інвестицій – 34 мільйони євро, з яких 70% є коштами Європейського банку реконструкції та розвитку.

На 2019 рік заплановано відкриття другої черги сонячної електростанції компанії “Еко Оптіма” потужністю орієнтовно 36 мВт, що збільшить потужність енергоострову до 130 мВт.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *