ОСТАННІ НОВИНИ

Завдяки децентралізації черги до дитсадків скоротились утричі, – Гройсман

Наталя Дуляба

|

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що можливості децентралізації й передача більшого фінансового ресурсу в регіони дозволила органам місцевого самоврядування суттєво розвинути шкільну та дошкільну освіту, створити необхідну освітню інфраструктуру. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Кабміну.

 

«Три роки тому в черзі до дитячих садочків стояли близько 96 тисяч дітей. За три роки ми скоротили цю чергу до 33 тисяч. Минулого року ми передали на розвиток регіонів 37 млрд грн. У цьому році буде близько 50 млрд. Це гроші, в тому числі, і на Нову українську школу», – заявив Володимир Гройсман.

Як повідомляв Львівський портал, упродовж 2018 року на Львівщині створили майже 2000 нових місць у дитячих садочках. Найгірше в області дошкільною освітою були охоплені діти у Стрию, Дрогобичі, Львові, а також у Турківському і Дрогобицькому районах.

Нещодавно Мінрегіон визнав Львівщину аутсайдером у формуванні спроможних громад. Із детальним переліком найбідніших та найбагатших ОТГ області можна ознайомитися тут.

Загалом процес об’єднання громад в Україні мають завершити до 2020 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *