ОСТАННІ НОВИНИ

22 лютого ДФС працюватиме до півночі. Як розмитнюватимуть «євробляхи» в останній день пільг?

Наталя Дуляба

|

Вже цієї п’ятниці, 22 лютого, завершується термін 50% знижки на розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. В останній день знижки всі митниці ДФС працюватимуть до 24:00 години. Про це розповів в.о. заступника голови Державної фіскальної служби України Віктор Кривицький, пише Уніан.

 

«Тобто всі громадяни, які встигли подати декларації до 24:00 години і в яких не буде проблем із документами, вони будуть оформлені, навіть якщо ми не встигнемо їх оформити 22 лютого, то вони оформлятимуться впродовж наступних днів за відповідним зафіксованим курсом, щоб відпрацювати абсолютно всі декларації, які буде подано до 22 числа до 24 години», – розповів Віктор Кривицький.

Як повідомили Львівському порталу у ДФС Львівщини, ті громадяни, які не встигнуть належно оформити необхідні документи, вже з 23 лютого платитимуть повну вартість акцизного податку.

Особливості митного оформлення «євроблях» в останній день пільгового періоду:

  • оформити легковий транспортний засіб із застосуванням коефіцієнта 0,5 з оподаткування акцизним податком громадяни зможуть за умови, якщо включно до 22 лютого вони подадуть, а митниця прийме електронну митну декларацію на бланку єдиного адміністративного документа. При цьому до декларації не має бути жодних зауважень (наявні потрібні документи, достатня сума коштів на рахунку тощо);
  • якщо до 22 лютого (включно) буде оформлено картку відмови чи відкликано митну декларацію, і не буде можливості для подання декларантом і прийняття митницею нової належно оформленої митної декларації, то такий транспортний засіб не можна буде оформити із застосуванням коефіцієнта 0,5;
  • також не зможе бути оформлений транспортний засіб із застосуванням коефіцієнта 0,5, якщо за станом на 22 лютого (включно) він заїхав або перебуває в пункті пропуску через Державний кордон України, оформляється там або очікує оформлення попередньої митної декларації.

Із 23 лютого до 23 травня в Україні діятиме загальний режим розмитнення автівок на іноземній реєстрації за повною ставкою акцизного податку. І вже з 24 травня ті громадяни, які не встигли розмити свою машину, платитимуть 170 000 гривень штрафу, а також штраф за порушення вимог Митного кодексу  – 17 000 гривень.

Нагадаємо, пільговий період розмитнення «євроблях» в Україні вирішили не продовжувати, він триватиме, як і було передбачено раніше, до 22 лютого включно.

Нові правила розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації в Україні запровадили 25 листопада 2018 року. Детальніше про нововведення читайте у нашому матеріалі: «Або розмитнюємо, або вивозимо. Все, що потрібно знати власникам «євроблях».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *