ОСТАННІ НОВИНИ

Суддя у справі Супрун заявив про самовідвід

Наталя Дуляба

|

Суддя Сергій Каракашьян, який мав розглядати справу за позовом нардепа Ігоря Мосійчука проти очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляни Супрун, заявив про самовідвід. Про це пише Громадське, передає Львівський портал.

 

Суддя-спікер Окружного адміністративного суду Богдан Санін пояснив, що суддя Каракашьян взяв самовідвід із двох причин. Перша полягає у тому, що на нього подали скаргу до Вищої ради правосуддя, тому суддя розцінив таке звернення як тиск. Друга — коли Каракашьян вирішував ухвалу про скасування обмеження повноважень, він змушений був дати оцінку певним доказам, які стосуються справи по суті. Це викликає сумніви щодо його заангажованості та необ’єктивності.

Тепер справу передали на автоматизований розподіл. Це означає, що суддю обиратиме система. Якщо справа надійде до технічного відділу сьогодні, 15 лютого, то суддю оберуть цього ж дня. Якщо ні, то це станеться вже в понеділок, 18 лютого.

Нагадаємо, 14 лютого суд скасував попереднє рішення, яке забороняло Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Рішення про відсторонення Супрун суд приймав за підсумками розгляду позову нардепа Ігоря Мосійчука.

Своєю чергою Уляна Супрун заявляла, що такі дії Мосійчука є черговою атакою на медичну реформу та спробою заблокувати роботу МОЗу. Також через судову тяганину під загрозою опинилась поставка в регіони життєво важливих ліків і вакцин.

Свою повну підтримку Уляні Супрун висловив Петро Порошенко, очільники профільних міністерств, народні депутати України. Самі ж українці розпочали у соцмережах флешмоб #підтримуюСупрун.

Як повідомляв Львівський портал, рішення про відсторонення Уляни Супрун приймав суддя Сергій Каракашьян, який раніше відзначився рішенням про поновлення Романа Насірова на посаді глави ДФС.

Фото: Ліга.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *